Aszfaltrajztól – az atomerőművekig

Először azt hittem a meleg ment az agyamra, amikor meghallottam, hogy Budapesten megtiltották a menekült gyermekeknek az elszenvedett borzalmak feldolgozásában segítő önfeledt rajzolást, mert e tevékenységüket a  közterület aszfaltján művelték. Hirtelen megképzett előttem gyermekkorom – abban az előző rendszerben -, amikor a járdákra ugrálós játékokat rajzoltunk krétával, vagy ház alaprajzát és családot játszottunk (ezt különösen kedvelték a csonka családban élők).  Senki nem szólt ránk, még a parkőr sem, az akkori köztisztasági felügyelő sem, aki pedig büntetett azonnal, ha a “fűre léptünk”, azaz a park szépen nyírt füvében szerettünk volna játszani, mert nekünk ott volt a kavicsos játszótér.

Nem álltam meg csak töprengésnél, megkerestem a köztisztasági törvényt, melynek 196. § (1)-a szerint köztisztasági szabálysértést követ el, aki “a) a közterületen, a közforgalom céljait szolgáló épületben, vagy közforgalmú közlekedési eszközön szemetel, ezeket beszennyezi…”

Ha a törvényt nézzük, akkor igen nagy fantáziára van szükség, hogy a krétarajzot valaki is szennyezésnek nézze.

Mert hát miből is áll a kréta:  A kréta a mészkő különleges változata. A tengervízből kiváló, kevésbé porózus, tömörebb diagenizált mészkő. Vagyis nem mérgező, természetes anyag, sőt ellentétben az aszfalttal semmi mesterséges anyagot nem tartalmaz.

Ha a kréta ártalmatlan, akkor talán a rajzoló személyében lehet a hiba?

20150428_Graffiti_Orban_latogatasara_Pecsett0087_800x600
A neMecsek Mozgalom tiltakozik aszfaltszöveggel a bodai atomtemető terve ellen, Orbán Viktor látogatása alkalmával

Kik is rajzolnak utóbbi időben aszfaltra, ezt is megnéztem:
1. Az ellenzék ott hirdeti időnként a programjait, vagy a civilek vélemény-nyilvánításának egyik eszköze.
2. A gyerekek, akiknek van még merszük közölni valamit a nagyvilággal.
3. Utóbbi időben pedig a migránsok gyermekei, akik ezzel – a kormányzati körök szemében – nagy veszélyt jelentenek az ország biztonságára.

Értem most már a tiltást.

Sőt a krétarajzok kapcsán vannak továbbgondolásra érdemes javaslataim.
Ha a krétarajz köztisztasági szabálysértésnek minősül, akkor ajánlom t. vezetőségünknek, hogy hasonlítsák össze az esőtől lemosódó krétarajzok környezetre gyakorolt hatását a bányászat, nehézipar, energiaipar és a hagyományos közlekedés káros anyagkibocsátásának környezetszennyező nagyságával. Garantáltan meglepő eredményekre fognak jutni.

A gépjárműből kifolyt olaj 300 méteres körzetben szennyezte az aszfaltot. Az eső sem mosta le, sőt az esővíz segítségével a patak felé vette útját
A gépjárműből kifolyt olaj 300 méteres körzetben szennyezte az aszfaltot. Az eső sem mosta le, sőt az esővíz segítségével a patak felé vette útját

Addig is elárulom; egy krétarajz-mérgezésbe még nem halt bele senki, de Kövágószőlősön az uránbánya miatt szinte minden családban meghalt egy-egy fő rákban. Népes városok váltak lakatlanná bánya- vagy atomerőműkatasztrófák következtében (Centralia, Csernobil). Jelenleg pedig az egész világ fölé magasodik fenyegetően Fukushima katasztrófája.

Esetleg azt is újra megfontolhatná jelen kormányzatunk, miért erőlteti az uránbányászatot, az atomerőműveket, az atomtemetőt Pécs városa közelében, és miért hanyagolja el a jóval kevésbé környezetterhelő, és sokkal emberbarátibb megújuló energiahordozók fejlesztését… és miért fordítanak fölöslegesen energiát az egyébként ártalmatlan krétarajzok üldözésére.

20150428_Graffiti_Orban_latogatasara_Pecsett0087_800x600.JPG
A krétarajzok nem akadályozzák a közlekedést. Mint a fotón látható, a városi hulladékkezelő autója probléma nélkül azonnal ráparkolt a feliratra, olvasásának megnehezítése végett

Végül megnéztem más európai nemzet hozzáállását az aszfalton “elkövetett” krétarajzok kérdéséhez. Németországban Elisabeth Schmidt, ügyvéd, a Berlini Gyermekvédelmi szövetség tagja úgy nyilatkozott: szabad krétával az aszfaltra rajzolni (ha az nem magánterületen van), az nem minősül környezetszennyezésnek, mivel a krétarajzok se nem rongálják a felületet, se nem akadályozzák a közlekedést (ha már elkészültek). Nem beszélve arról, hogy a következő esőzéskor általában nyomtalanul eltűnnek. Nyilvánvalóan vannak azért közlekedésbiztonsági szempontból bizonyos szabályok, amire figyelni kell a rajzok elkészítésekor. Magánterületen pedig ki kell kérni a tulajdonos engedélyét – de ez is egyértelmű minden felnőtt számára.

Konklúzió:

Meg kell újra és újra állapítanom, hogy még mindig erősen le vagyunk maradva Európától. Nos, hajrá, pár száz év múlva majd csak behozzuk ezt a lemaradást.

 Provincia

Források:

Monumentum statuere necesse est

Mondanák a rómaiak, ha ők uralnák most is kies Pannoniánkat.

Bizony, a mai Magyarországon kormánykörökben dúl az emlékmű állítási láz. Mindent vasba akarnak önteni és kőbe vésni. Ha törik, ha szakad annak a szobornak, annak az emlékműnek állnia kell. Ha ellenkezésbe ütközik, akkor az éj leple alatt. Pénz nem számít, a színvonal mellékes, a magyarok mindenevők.

Íme a válogatás a “gyöngyszemekből”

1.

Felavatták Lehel vezér szobrát Jászberényben

Lehel-vezér szobra, Párkányi Raab Péter alkotása, melyet Jászberényben Áder János leplezett le.

(lehet, hogy véletlen, vagy az ördög játéka, de a vezér feje megszólalásig hasonlít Kövér Lászlóra)

2.

orban-viktor-felavatta-tisza-istvan-ujjaepitett-szobrat-02-d0001D91A4b15101c755d

2014. június 9-én Orbán Viktor Elek Imre szobrászművésszel, a szobor újraalkotójával leleplezi Tisza István egykori miniszterelnök újjáépített szobrát.

3.

140720szabadsagter18rev

2014.07.19-én az éj leple alatt felállíttatta Orbán Viktor a vitatott művészi értékű és történelemhamisító információt hordozó Magyarország náci megszállása emlékművet.

Mintha az angyal feje emlékeztetne valakire…

orban_angyal_kl

Talán nem is véletlen, hiszen ez szoborkompozíció is Párkányi Raab Péter műve.

4.

813267

Még csak előkészületben az új-régi Andrássy Gyula-emlékmű

Egy a vigasztaló ebben a ránk zúduló giccsáradatban. Az alkotás az alkotóját és a megrendelőjét minősíti – ameddig áll!

Provincia

P.S.

Új csillag született a magyar “állami” szobrászat egén; Kligl Sándor, aki az utóbbi időben több köztéri alkotással (legutóbb Pécsett Weöres Sándort ábrázoló szobrával) “kápráztatta” el az utca emberét. Szobrainak színvonalán, arról, hogy giccsesek-e – szerintünk azok -, lehet vitatkozni. Végül is ízlések és pofonok különbözőek, az azonban kevéssé vitatható, hogy bizonyos trükkel jutottak e művek állami pénztámogatáshoz.

Weores1

Weores2

Weores3
Kligl Sándor Weöres Sándort ábrázoló szobra Pécsett 3 D-ben 🙂 (Matthias H. Rauert fotói)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha az alkotó ennyire élethű szobrot akart készíteni, akkor igazán megnézhette volna a dokumentumokat, hogyan szeretett ülni Weöres Sándor kerek asztalnál:

szaz_2

Orosz Pakstól – orosz Paksig

 

20863_orban_putyin

Magyarország megújításán fáradozó miniszterelnökünk némi vívódás után, úgy döntött, hogy újra teret enged az orosz multiknak kis országunkban. Az a pár ezer milliárdos pénzügyi függőség csak jó lesz majd valamire. Mert ezek az oroszok nem azok az oroszok és ez az atom nem az az atom, Orbán Viktor meg nem az az Orbán Viktor. A többi minden stimmel.

Tulajdonképpen igaza van, tekintve Magyarország méretét, földrajzi helyzetét, és lakóinak természetrajzát. Magyarország nem tud egyedül megállni a saját lábán, kénytelen elfogadni, hogy valaki a hóna alá nyúljon. De talán mégsem mindegy ki nyúl a hóna alá, netalántán még a zsebében is kotorászik a nagy támogatásban. Voltak politikusaink, akik ügyesebben lavíroztak két nagyhatalom árnyékában, meg olyanok is, akik a jobbik részt választották, mert ugye a nagyhatalmak között is vannak rosszak meg kevésbé rosszak.

Tehát ez az Orbán Viktor évekig tusakodott azzal az Orbán Viktorral, melynek nyíltan hangot is adott, azaz egy egész ország tudott ekképpen vívott csatájáról:

Az az Orbán Viktor először jobbra is balra is egyaránt csapott:

Csak az a biztonságos atomerőmű, amely nem működik.” (Illés Zoltán, Népszava, 2003. május 13.)

Nem akarunk a Gazprom legvidámabb barakkja lenni.” (Orbán Viktor, Magyar Demokrata, 2007. január 4.)

Európában bizony elszaporodtak Putyin pincsijei, és ezt most már mindenki kezdi veszedelmesnek látni.(Orbán Viktor,  Orbánviktor.hu, 2007. október 1.)

Nyugaton van keresnivalónk, Keleten semmi keresnivalónk nincs.” (Orbán Viktor, Magyar Hírlap, 2007. november 17.)

Mi nem hidat képezünk Kelet és Nyugat között, hanem a Nyugat rendíthetetlen része vagyunk.” (Orbán Viktor, Lánchíd Rádió, 2007. december 2.)

Történik valami Magyarországon, ami mindannyiunk számára figyelmeztető lecke. Anélkül, hogy külpolitikai kalandokba bocsátkoznék, szeretném önöket tájékoztatni arról, hogy Magyarországon éppen puccs van. A magyar kormány puccsot hajt végre a magyar parlament ellen, a magyar kormány puccsot hajt végre a saját népe ellen“. (Orbán Viktor a magyar kormány és Oroszország közötti titkosított energetikai szerződésről, MTI, 2008. február 28.)

Íme a fordulat, ez az Orbán Viktor kezd felülkerekedni azon az Orbán Viktoron.

A paksi egy orosz típusú erőmű, és a felújítást, illetve az építkezést sem lehet megcsinálni az oroszok nélkül.” (Orbán Viktor, Magyar Televízió, 2009. november 23.)

Magyarország számít Oroszország nagyszerű szakmai felkészültségére, világszínvonalú technológiájára.” (Orbán Viktor (Magyar Távirati Iroda, 2013. január 31.)

 2010. március 15-én a régi Orbán Viktor egy jobbegyenessel átmenetileg harcképtelenné teszi az új Orbánt.

“… a kommunizmussal és a megszállással behurcolt váltóláz, idegen nyavalya, ami eltorzította az életünket, s amelyek szövődményéből…” “… a magyar szabadság eszméje felülkerekedett a birodalmi alávetettség, ásatag rendjén…”

Az új Orbán nem hagyja magát, balról indít.

Oroszország a keleti nyitás egyik kulcsországa.” (Martonyi János, Magyar Távirati Iroda, 2013. február 28.)

A régi Viktor hiába öklöz vissza jobbról, ezzel csak szépít az elkerülhetetlen vereségén.

Visszavettük a franciáktól a vízműveket, a németektől a gáztározóinkat, az oroszoktól a MOL-t, az angoloktól meg a Fradit.” (Orbán Viktor, Orbánviktor.hu, 2013. július 4.)

Az új Orbán Viktor most már biztosan halad a győzelem felé…

A világpolitikában zajló átrendeződésnek még nem látszik a vége, de a válság utáni nemzetközi gazdasági életben Oroszország vezető szerepe biztosra vehető.” (Szijjártó Péter, Magyar Online, 2013. október 25.)

 A témában Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár is sajtótájékoztató tartott Budapesten. ’Megtérülő beruházás lesz, mert az orosz állammal kötött megállapodás olcsó áramot biztosít a magyar gazdaságnak’ – mondta a hvg.hu megtérülésre vonatkozó kérdésére… Bár többször hangsúlyozta, hogy a két ország közötti megállapodás nem üzleti jellegű, a beruházás teljes gazdasági haszna, hosszú távú jellege miatt szerinte ez ‘az évtized üzlete’.” (http://hvg.hu/gazdasag/20140114_OrbanPutyin_megallapodtak_Paksrol#)

 Bizony, csaknem 20 év kellett mire ez az Orbán Viktor egy bal horoggal kiütötte azt az Orbán Viktort, és győzelme eredményeként megkötötte a szerződést nem azokkal az oroszokkal, hanem ezekkel, nem annak a paksi erőműnek, hanem ennek a paksi atomerőműnek a megépítéséről.

Provincia

 

 

 

 

Forrás:

Az idézett helyek nagyobb része a – http://www.atv.hu/belfold/20140114-orban-putyin-pincsijeirol-es-a-vilagszinvonalu-orosz-technologiarol – internetes cikk gyűjtéséből.

http://hvg.hu/gazdasag/20140114_OrbanPutyin_megallapodtak_Paksrol#

A kép forrása: http://mandiner.hu/attachment/0021/20863_orban_putyin.jpg

 

A bányadömper „diszkrét bája”

Kedves Olvasó,

talán érdemes lenne már most megbarátkoznia azzal a gondolattal, ha esetleg még rokonszenvezik is a Pécs alatti uránbánya-nyitás tervvel, hogy különféle új típusú markológépek és szállítójárművek, mint például az alább látható – teherrel együtt – több, mint 600 (hatszáz!) tonnás bányadömperekhez­* hasonlók dübörögnek majd nálunk is. Alattunk is, meg a közelünkben megnyitott felszíni létesítmények között is. Hiszen az ausztrál cég fejlettebb technológiáról beszél. Ehhez pedig hozzá tartozik a munkagépek, szállítójárművek új generációja is.

Ilyenek, mint például a Caterpillar 797-es. Ennek 2008-ban gyártott változata 363 tonnát nyom üresen, 15,09 m hosszú és 9,53 széles – azaz területe: 143,81 m2. Magassága 7, 44 m, ha a platóját megemeli, akkor 15, 7 m. Vagyis ilyenkor egymagas egy négyemeletes épülettel (földszinttel együtt 5 szintes). Nyugalmi állapotban „csak” egy 2-3 szintes családi ház tetejéig ér fel.*

Ez azonban az egyik része a dolognak, amíg dübörögnek az a kisebbik baj. Mi történik velük, ha a 20 év alatt elromolnak, totálkárosak lesznek. Vajon hány használódik el belőlük az évek alatt, pár tucat, pár száz, pár ezer? Hová kerülnek ezek az  erősen sugárzó óriás testek? A Bodára tervezett atomtemetőbe? Vissza a föld alá, vizeink tovább szennyezésére? Vagy jó magyar szokás szerint valahol útfélen elhagyják őket. Madarak, kóbor állatok,  játszó gyermekek és hajléktalanok építik ki benne utolsó földi otthonukat?

Ezért, kedves Olvasó, hasznos, ha tudja…

Liebherr T282 – bányadömper

A bányavágatokat olyan méretűekre fogják vágni (legalább 20 m széles-re és 17 m magasra, vagy két 10 méter széles alagutat vágnak a város alá a gépek ellenforgalmát biztosítandó)**, hogy ezek a monstrumok könnyedén ingázhassanak bennük; pl. Kővágószőlős és Istenkút között.

 

Útjainkon szerencsére nem találkozhat velük, mert magasságuk miatt az elektromos kábelek jó részét leszaggatnák, ezért közúton nem közlekedhetnek. Ha valami szerencsétlenség folytán mégis  keresztezné személygépkocsijával egy ilyennek az útját – például Ön is a szerencsés 300 közé fog tartozni -, aki bányában dolgozik, őrizze meg hidegvérét. De azért próbáljon mielőbb kikerülni a dömper útvonalából és látótávolságukból, mert a vezető a 4,5-7,44 méteres magasságból úgysem látja az Ön kis autóját.

Semmi esetre se próbálja teherautójával elvontatni az esetlegesen elakadt példányokat, mert nem fog sikerülni, viszont vehet új autókerekeket.

 

Ha nem szükséges, tengelytörésnél se ajánlja fel a dömper-gazdának segítségét, se a pótkerekét, mert a dömperek ember méretű kerekéhez hasonló úgysem fér el autója csomagtartójában.

 

Ha a bánya szomszédságában lakik, és nem szereti ezeknek a gépeknek se a látványát se a szagát, akkor ne nyissa ki a bányaüzemre néző ablakait. Ha pedig friss levegőt akar szívni, vegyen légfrissítőt, van fenyőillatú is, ami pótolja a bánya által letarolt  mecseki erdőség fenyőit. Hazafelé pedig ne a 6-os vagy a Magyarürögi utat válassza, hanem tegyen egy kis kerülőt, és próbálja meg keletről elérni otthonát.

Ha a nyíltszíni bányalétesítmények szomszédságában él, és reggel a meglóduló ágy kidobja magából, az asztalra tett kávéja pedig kilöttyen, ne fusson ki az udvarra  földrengéstől rettegve. Csak a dömperek kezdték meg a reggeli műszakot. Ugyanígy, ha repedések támadnak a háza falán, ne riassza a kőművest, fölösleges. Ráér 20-25 év múlva – ha az érctelep kimerült és a bányát bezárják -, egy új házat építtetni, de azt már előrelátóan lábakra állíttassa, mint az Ormánságban egykor.

Viszont esőzéskor csak parkoljon nyugodtan a bányadömper „eresze” alá, garantáltan megússza szárazon.

 

Végül, de nem utolsó sorban ne csodálkozzon, ha fiúgyermeke/i bányadömperért könyörög/nek karácsonyra 🙂

 

Provincia

 P.S.  Akiket még ez sem győzött meg a dömperek diszkrét bájáról, azoknak ajánljuk ezt a kivágást Jackie Chan 1997-ben készített filmjéből (Mr. Nice Guy); hogyan lehet egyetlen bányadömperrel ártalmatlanná tenni egy egész maffia-csapatot és biztonsági személyzetét bombabiztos házastul.

 

Egy kis válogatás a bányadömperekkel kapcsolatos balesetek gazdag választékából

Jegyzetek

* http://hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%A1jl:Liebherr_T282.jpg A  Liebherr T 282 C típusú bányadömper ennél még markánsabb megjelenésű,  egy igazi kolosszus. Csak kerekének átmérője 4 méter, az alkotmány maga 600 tonna felett van, a kb. 363 tonnányi terhével együtt.

** Ha nem akarják ilyen magasra építeni az alagutakat, hanem „csak” 8-8,5 méterre, akkor olyan dömpert kell választaniuk, melynek teknőürítése  nem billentéssel, hanem a letolásos módon történik. Az ausztrál vállalkozó előzetes ígérete szerint ugyanis a meddőanyagot vissza fogják szállítani a kibányászott helyére.

 

Irodalom; a képek forrása

http://hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%A1jl:Liebherr_T282.jpg

Károly J.: Járművek és mobil gépek. Építőipari szállítójárművek. Bp. 2011. ppt.

http://toochee-foto.postr.hu/kisebb-baleset/

http://galeria.totalcar.hu/kozelet/2011/02/06/a_gumiabroncs_rovid_tortenete/15?openwith=1932452

http://kamionhirek.hu/20110420/600-tonnas-domper-kisteherauto-ellen

http://en.wikipedia.org/wiki/Caterpillar_797.htm