Pécs: Közmeghallgatás provokátorral

Csütörtök, március 26-ra  hívta meg a pécsi FIDESZ/”K”DNP városvezetése a város lakóit egy közmeghallgatásra Pécs jövőjéről.

A közmeghallgatás időnként heves indulatokat is kiváltott. Az egyik legizgalmasabb pillanat volt egy provokátor fellépése a karzaton, egy idősebb, jól öltözött úr, aki átverekedte magát a kamerákon, operatőrön, hangtechnikuson, és az ellenzéki G.

Civilek a karzaton

Civilek a karzaton

Gábort az öltözete miatt kritizálta, és a tiltakozó táblákat nehezményezte. Majd kezét ütésre emelte, de meggondolta magát, látva, hogy mind fölfigyeltek rá. A karzaton való tartózkodás nem éppen veszélytelen.

Amikor egy hajléktalan aktivista, Poczek László, egy tiltakozó táblát tartott fel: „Bírság helyett lakhatást!” felirattal, Páva Zsolt polgármester keményen rendre utasította; mondván „ez nem demonstráció, hanem közmeghallgatás”.  A tábla története az, hogy Poczek László és családjának fabódéja vasárnap hajnalban kigyulladt Pécsett. A katasztrófavédelem a hajléktalanokat okolva a tűz miatt, 200 ezer forintos büntetést szabott ki rájuk.

A PDSZ pécsi ügyvivője, Nagy Erzsébet, elmondta, hogy az önkormányzat törvényben előírt feladata az iskolák működtetése, beleértve a szükséges anyagok, eszközök biztosítását. Márpedig ennek a kötelezettségének az önkormányzat nem tesz eleget: Alig van fénymásolási lehetőségünk, de már a papír is fogytán, de a napi működéshez számos eszköz és anyag hiányzik. Arról is beszélt még, hogy jó lenne, ha működne a városban érdekegyeztetés, amelybe minden képviselettel rendelkező szakszervezetet bevonnának. Azokat is, akik bírálják a városvezetést.

„Ezt azért említettem, mert soha nem fordult elő eddig, amire most a városvezetés kísérletet tett, hogy szakszervezetet kizárjanak az Önkormányzati Érdekegyeztető Fórumból”,

tette hozzá Nagy Erzsébet.

További képek a galériában!

-br-

2 hozzászólás

  • Fábján-Nagy Zoltán

    A karzaton valóban történt kisebb dulakodás. Egy idős úr lépett hozzánk és sérelmezte, hogy Gábor fején miért van fejkendő, illetve miért tartunk demonstráló táblákat. Gábor egy régi ígéretét tartja be, ezért visel állandóan kendőt. Az viszont elgondolkoztató, hogy az ülésteremben egy képviselő hölgy, még akkor is, ha a Fidesz-KDNP frakció tagja, miért nem veszi le a fejéről a napszemüveget. Rájuk nem vonatkozik az etikett ezek szerint. Továbbá felháborító az a fajta magatartás is, hogy a jelenlegi városvezetés ellen a közmeghallgatáson nem lehet felszólalni, hiányos és sok esetben korrupt intézkedéseikre nem hívhatjuk fel a figyelmet. Volt aki megköszönte Pécs polgármesterének, strómanjainak és az Istennek, hogy olyan jó a helyzet a megyeszékhelyen, mint most. Az ellenvélemény meg mint tudjuk „illiberális” és különben is, ha az Európai Unió zászlaját szeretnénk látni az ülésteremben – ekkora mértékben Pécs összes felújítása, beruházása EU-s pályázatok és banki hitelek milliárdjaiból történt meg az utóbbi 6 évben – , akkor mindenki hozzon magával. Legalábbis ezt állítják a Fidesz-KDNP „bértapsoncai”. Pécs keleti városrészében (7628, mecsekszabolcsi városrész/fehérhegyi városrész – Krúdy Gyula és Bródy Sándor utca) tegnap este 8 óra után nemsokkal megszűnt a teljes közvilágítás. Ellenben, a környéken, amint láttam tökéletesen működött. Itt igaz még nincs bevezetve a királyi vő LED szerelemgyereke, mindenesetre ahol már van, ott is több esetben jeleztek hibákat.

  • Nagy Erzsébet

    A közgyűlési teremben pedig azt a kérést akceptáltuk, hogy aki nem szól hozzá, az menjen fel a karzatra. Ez a kérés láthatóan csak ránk volt érvényes, Páva oldboys (and girls) társaságára nem, akik aztán beszólogattak nekünk, meg együtt röhögtek a polgármesterrel az uniós zászlót a teremből hiányoló hozzászóláson. Lent ücsörögtek, megtöltve a sorokat, annak ellenére, hogy legtöbbjük tapsoláson és beröhögésen kívül amúgy verbálisan nem tett hozzá az eseményhez.