Nem kapnak a lelkészek soron kívüli oltást Magyarországon

[Deutsche Übersetzung s. unten]

4. századi római mécses (rajz: Kiss Magdolna, 2015.)

 

 

Adj Uram örök nyugodalmat a koronavírusban elhunyt lelkészeknek,  és egyházi személyeknek, az örök világosság fényeskedjék nekik!

 

A katolikus, a református és az evangélikus egyház levélben kérte Pintér Sándor belügyminisztert, hogy a pedagógusokhoz hasonlóan a lelkészeket is vegyék előre az oltási tervben.

» Read more

C-Promi George Clooney arbeitet sich an Orbán und Ungarn ab – Werbung für seinen SF-Versuch?

Anscheinend um für seinen neuen Film “The Midnight Sky” (Polarhimmel) Reklame zu machen, reiht sich C-Promi George Clooney in die lange Schlange der Ungarn-Basher aus Horrywood ein. Die Idee, auf Ministerpräsident Orbán und seine Regierung einzuschlagen, ist nun wahrlich nicht neu und zeugt allenfalls für den sinkenden Marktwert eines reichlich in die Jahre gekommen, wenig gefragten Beauties in LA, dem Dorado der Kindesmissbraucher.
In einem vom Soros-finanzierten Portal 444.hu geposteten Video lässt sich Clooney bei 30:14 wie folgt ein:

We weren’t in the middle of a pandemic when it happened, but there were still all these other elements, these elements of how much hate and anger all of us are experiencing at this moment in our history, all over the world. Go to Bolsonaro in Brazil, or Orbán in Hungary, or look around, lots of anger and hate…

Zu Deutsch etwa: “Wir waren nicht mitten in einer Pandemie, als es passierte, aber es gab immer noch all diese anderen Elemente, diese Elemente, wie viel Hass und Wut wir alle in diesem Moment unserer Geschichte auf der ganzen Welt erleben. Gehen Sie nach Bolsonaro in Brasilien oder nach Orbán in Ungarn oder schauen Sie sich um, viel Ärger und Hass…”


» Read more

Können wir Teil eines Wunders sein? Wird es eine Million Unterschriften geben?

UPDATE

Székler SchomlenburgJa, es hat geklappt! Hier ist das Ergebnis nachlesbar. Dazu hat die Zahl der Unterzeichner die eine Million um fast 9.000 überschritten. Aber leider reicht das nicht aus. Mindestens noch vier weitere europäische Länder müssen die erforderliche Mindeststimmenzahl erreicht haben. Bisher sind genügend Stimmen aus Ungarn, Rumänien und der Slowakei eingegangen.

LEHREN AUS DEM ERGEBNIS, FEHLER
Was ist der Grund, warum indigene Minderheiten in anderen Teilen Europas diese Gelegenheit nicht genutzt haben? Können sie sich, wenn sie erfolgreich sind, direkt an die Union wenden?
Wo sind die Minderheiten in West-, Südwest- und Mitteleuropa, Roma, Deutsch, Friesisch, Dänisch, Sorbisch, Baskisch, Katalanisch, Galizisch, Armenisch, Rätoromanisch, Gradiste, Bosnisch usw. sprechenden Menschen?

Verstehen sie nicht, dass die Rede von ihnen ist? Dies ist nicht nur eine Sache der Ungarn. Unter den 100 Millionen in der Minderheit lebenden europäischen ethnischen Minderheiten gehört nur eine ethnische Gruppe zu den Ungarn.

Natürlich hatte es wie jedes Abstimmungssystem seine Mängel – oder?
» Read more

Részesei lehetünk a csodának? Meglesz az egymillió aláírás?

2020. 10. 19.  FRISSÍTÉS – UPDATE

Az aláírásgyűjtés még mindig zajlik, hiányzik minimum négy országból a kellő számú aláírás. “Egy európai polgári kezdeményezés akkor sikeres, ha összegyűlt összesen legalább egymillió támogató nyilatkozat, és a támogató nyilatkozatok száma legalább hét tagállamban elérte az adott tagállamra vonatkozóan előírt küszöbértéket.”

De már a finisben vagyunk. Rajta, húzzunk bele!

Itt írható alá a kezdeményezés:

angol nyelvű oldal: https://www.signiteurope.com/

német nyelvű oldal: https://www.signiteurope.com/de

magyar nyelvű oldal: https://irdala.hu/

A részleteket a kezdeményezésről lásd a cikkünkben alább és a megadott oldalakon.

 

2020. 05. 08.  FRISSÍTÉS – UPDATE

Igen, megvan! (Itt olvasható is az eredmény) Sőt az aláírók száma csaknem 9000-el meghaladta az egymilliót. De ez még sajnos nem elég. Még legalább négy európai országból el kell érnie a szavazatoknak a szükséges minimális számot. Eddig az elegendő szavazatok Magyarországról, Romániából és Szlovákiából érkeztek.

AZ EREDMÉNY TANULSÁGAI, HIBÁK

  • Mi az oka, hogy Európa más részein élő őshonos kisebbségek nem éltek ezzel a lehetőséggel? Hiszen sikeres akció esetén közvetlenül pályázhatnak az Uniónál?
  • Hol vannak az Európa nyugati, délnyugati és középső részén kisebbségben élő, roma, német, fríz, dán, szorb, baszk, katalán, galíciai, örmény, rétoromán, gradistyei, bosnyák stb. nyelvű emberek?
  • Nem értik, hogy róluk van szó?  Ez nemcsak a magyarok ügye. A kisebbségben élő  100 millió európai etnikum között csak egy etnikum a magyarok egy része.

Természetesen, mint minden szavazási rendszernek, ennek is voltak hibái.

  • A finisben megjelent a technika ördöge, és a rendszer akadozott, vagy hosszú ideig nem volt elérhető. Ezzel nyilván elveszett azok aláírása, akiknek elfogyott a türelmük, hogy újból próbálkozzanak.
  • Ennél jóval nagyobb gondot vettünk észre, sajnos túl későn. (Ma jeleztük is a szervezőknek) A brüsszeli rendszer (tehát ha németre váltjuk a formulát) nem fogadta el a német “ß” betűt, pl. a “Straße“-ban, csak “ss” -el írható be (így Strasse). Ez a felület ugyanis igazolványok helyett lakcímet kért, a német lakcímekben pedig gyakori a Straße végződés.
    Ha tehát a német nyelvű aláíró a szokott módon tölti ki a lakcím rovatát, akkor a “HIBA – HIBA – HIBA” jelzéssel utasította vissza a német aláíró felület az aláírást. De ettől a hibajelzéstől a német aláíró nem tudja meg, mi a hiba lehetséges oka, és így nem tudja megoldani a problémát. Egy idő után föladja a küzdelmet. Ez pedig azt jelenti, hogy több tízezer aláírás biztosan elveszett a német nyelvterületről.

Mindezek ismeretében európai polgárként elvárjuk az Uniótól, hogy megadja (a már korábban a koronavírus miatt) igényelt hosszabbítást!

 

Igen, ha aláírja itt ma éjfélig!

 

Miről van szó?

Az európai kontinensen több mint 100 millió európai 400-nál is több kisebbségi közösség valamelyikéhez tartozik. A kisebbség definíciója jelenleg: “Általában egy társadalmi csoporton belül az a kisebb létszámú csoport, amely valamilyen ismérv révén különbözik a többségtől. Leggyakrabban etnikai, nemzetiségi, nyelvi, vallási” alapon.” (EUROMOSAIC)

» Read more

1 2 3 6