„New-Perth”

Nemcsak Magyarország, hanem Pécs is megújul!

A kormányzat úgy döntött – hálából a „Pécsi fordulatért”, anno 2009 –, hogy Pécs városát az „Európa Kulturális Fővárosa” címhez méltóan átépíti.  A miniszterelnök személyes döntése alapján pedig: a település a New-Perth (Új-Perth) nevet fogja viselni. Kő-kövön nem marad, ami a mostani városra emlékeztetne.

  •  Pécs-Nyugaton uránbányát nyitnak.*
  • Pécs-Keleten a szenet fogják elgázosítási technikával kibányászni.**
  • Kertvárost vízzel árasztják el, mesterséges tavat hoznak létre, ahol kikötőt alakítanak ki. A tavat csatorna köti majd össze a Dunával, hogy a kibányászott uránércet vízi úton szállíthassák Ausztráliába.
  • Pécs-Centrumot ledózerolják. Helyére a külföldi befektetők, részvényesek felüdülését, kulturális igényeit szolgáló objektumokat emelnek, úgymint: tőzsde, kaszinó, lóversenypálya, golfpálya, countryclub, sípálya.
  • Szellemvárosba*** meg kiköltöztetik a mostani város lakóit is, miután „mindenről részletesen és időben tájékoztatták őket”.  
* Lásd a sopianae.eu kezdőlapját.
** Ez nem vicc, ez is a Wildhorse egyik, a magyar ásvány-, és ércvagyonra vonatkozó projektje. http://vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20120405-banyaszat-milliardos-befektetessel-gazositanak-el-a-mecseki-szenet.html. Vagy talán mégsem valósul meg? (http://www.napi.hu/magyar_vallalatok/visszavontak_a_szenbanya_engedelyet.529497.html) Az illetékesek észhez térnek? Köztudomású, hogy a mélyművelésű bányák a metán miatt a Mecsekben robbanásveszélyesek.
*** A pécsi népnyelv így nevezi a nagy köztemető mellett kiépült modern városnegyedet. Itt értsd: temető.

 

🙂 Provincia