Save The Homeless! Étel- és adományosztás a pécsi Kossuth téren – video

Szerdán, 2015. június 10-én, Kisely Lilla (alias Kata Maya Nagy), 17 orától szerveszte étel- és adományosztást a Pécsi Kossuth téren. A szervező írta a facebookon:

„Kedves nagylelkű, segítőkész pécsiek.

Pécs városának hajléktalanjaival nap mint nap találkozhatunk bármelyik utcába befordulva, vagy abból kifelé, ügyintézés előtt, munka után, bevásárlás közben. Sokszor élvezhetjük egyszemélyes koncertjeiket, máskor saját, vagy általuk nagyra tartott költők verseit kaphatjuk kézhez néhány forint ellenében. Akad közöttük régi gyógyszeres receptet szorongató, vagy szégyenében a falhoz támaszkodva, nyitott tenyerét felénk nyújtva, szemét lesütve álldogáló is. Fel sem figyelünk arra, mi mindent tesznek meg azért, hogy elnyerjék szimpátiánkat, és ők legyenek azok, akiknek aznap odaadjuk a számunkra teljesen nyilvánvalóvá vált, hétköznapi bevásárlásból maradt visszajárót. Azonban ebből rengetegen kimaradnak, mert nem tudnak hangszereken játszani, nincs merszük kérni vagy egyszerűen csak rosszul helyezkednek. Mint tudjuk, rengetegen közülük a megkaparintott forintokat boldog felejtést jelentő alkoholra költik, másoktól egyszerűen csak elveszik a „nagyobb halak”. Ennie azonban mindenkinek kell. Ezért indítom útjára a Save The Queens kistestvérét, a Save The Homeless Projectet. A program célja, hogy laktató, tápanyagban gazdag, minőségét hosszú ideig megőrző ételekhez juttassuk a hajléktalanokat minden hónapban legalább egyszer.
Mivel a kezdeményezés kísérleti jellegű, az első próbálkozás a következőképpen fog lezajlani:

1: Határozd el, hogy Te is szeretnél segíteni.
2: Számold ki, hány forintot tudsz nélkülözni.
3: Gyere el a megadott időpontban a megadott bevásárlóközponthoz, és dobd be a közösbe, amennyit jónak látsz.
4: Abban az esetben, ha nem tudsz, vagy nem szeretnél a közös bevásárláson részt venni, válaszd ki a mellékelt listáról azt a terméket, amelyik elnyeri tetszésedet. (A lista elkészítése folyamatban van, ötleteket szívesen fogadok.)
5: Segíts igazságos csomagokat csinálni az összegyűjtött élelmiszerből. (Ha tudsz, hozz számodra feleslegessé vált zacskókat.)
6: Sétálj velünk a városban, és osszuk ki együtt a segélycsomagokat. 🙂
+1: Sok jó ember kis helyen is sok jó ember. Hívd el a családodat, pajtásokat, munkatársakat. Mindenkit, aki számít.”

https://www.facebook.com/events/944272798937015/

Itt a videónk és a fotógaléria az eseményről:

play-sharp-fill