„Szabadság, egyenlőség, testvériség”

„Nincs többé zsidó vagy görög, rabszolga vagy szabad, férfi vagy nő, mert ti mindnyájan egyek vagytok Krisztus Jézusban. (Pál, Galatáknak írt levél 3. 28)

„Mindaddig, míg nem érzünk rokonszenvet és szeretetet minden élőlénytársunk iránt, nem mondhatjuk, hogy megértettük az erkölcs törvényét.” (Mahatma Gandhi)

„Liberté, Égalité, Fraternité” , magyarul: „Szabadság, egyenlőség, testvériség” (a Francia Köztársaságnak az alkotmány 2. pontjába foglalt nemzeti mottója)

 

Mi, Pécs Európa Kulturális fővárosa „európai” elvű lakói az emberiesség nevében csatlakozunk a Belügyminiszter felhívásához és elítélünk minden olyan, az embert hátrányosan megkülönböztető megnyilvánulást, ami a Szabadság az Erkölcs az Igazság és a Szeretet törvényének ellent mond.

A nyilatkozatot az alábbi eset apropóján tesszük, mert megdöbbenten értesültünk az alábbi kezdeményezésről: „A náci tömeggyilkos, Adolf Hitler születésének évfordulója alkalmából szerveznek emléktúrát a Pax Hungarica Mozgalom Baranya megyei tagjai a következő napokban Pécsett. Lapunkat az egyik szimpatizáns értesítette, aki szerint elég sokan lesznek, és ilyenkor „előfordulhat rendzavarás” is. Bár ez nem tüntetés – hangsúlyozta, hanem gyülekezés, békés körmenet.” Teljes cikk→

A „rendezvény” gazdájáról a Magyar Belügyminisztérium így nyilatkozott, még 17-én:

„A Belügyminisztérium közleménye
Budapest, 2013. április 17., szerda (OS) –

A Belügyminisztérium valamennyi rendelkezésére álló eszközzel fellép a Pax Hungarica Mozgalom Adolf Hitler emlékére 2013. április 20-ra meghirdetett túrájának szervezőivel és résztvevőivel szemben.
A Belügyminisztérium – ahogy azt számos alkalommal bizonyította – határozottan és következetesen elítéli az antiszemitizmus és a rasszizmus valamennyi megnyilvánulását. A nácizmus ideológiájával, a fasizmussal, az antiszemita fajelmélettel, a népirtással, a kínzással és a ******ság megsemmisítésére tett törekvéssel azonosítható Adolf Hitlerre történő emlékezés joggal sérti a holokauszt áldozatai hozzátartozóinak, túlélőinek emberi méltósághoz fűződő alkotmányos alapjogát.

Minden olyan megnyilvánulást, amely ennek az alapjognak a sérelmével, csorbításával jár, a Belügyminisztérium – ahogy minden jóérzésű ember – megengedhetetlennek, a demokrácia lényegéhez tartozó közrend és köznyugalom jelentős mértékű támadásának tekint.

Kiadó: Belügyminisztérium

Aki a nyilatkozatunkkal egyet ért, kérjük, ossza meg!

 Sopianae.eu – Szerkesztősége

One comment

  • Kuki Atilla

    Akkor kérem kezdeni a „Szabadság, egyenlőség, testvériség” és Egyenlő Jogokat Izraelben a Palesztinokkal szemben! Minden nap, a zsidó állam elköveti ezt a törvénysértést!

    So please start with the „Liberty, Equality, Fraternity” and equal rights in Israel against the Palestinians every day, the Jewish state has committed this violation?